Unutulmaz Bir Yılbaşı Sofrası İçin 8 Öneri

Yılbaşını kutlamanın en güzel ve eğlenceli yollarından biri, sevdiklerinizi kendi evinizde, kendi sofranızda ağırlamaktır. Uzun süre unutulmayacak bir yılbaşı ziyafeti hazırlamak için aşağıdaki önerilerimize göz atabilirsiniz.


1. Menünüzü Yılbaşı Ruhuna Uygun Lezzetlerle Oluşturun

Yılbaşı sofrası denildi mi akla gelen birçok klasik lezzet vardır, sofranızda bu geleneksel yemeklere yer vererek yılbaşı ruhunu yansıtabilirsiniz. Eğer klasik bir yılbaşı sofrası hazırlamak yerine biraz deneysel bir menü oluşturmak isterseniz, farklı ülkelerin geleneksel yılbaşı yemeklerini inceleyerek bu lezzetlerden esinlenebilirsiniz.








2. Sofranızda Bir Şekilde Hindiye Yer Verin

Yılbaşı ziyafetinde hindi sunmak ülkemize ait bir adet olmasa da yılbaşı kutlamaları ile özdeşleşmiş bir gelenektir ve yeni yıl ruhunu ifade etmenin en iyi yollarından biridir. Bu yüzden batılı ülkelerdeki gibi içi pilav dolu bir hindi pişirmeseniz bile hindiye yer verdiğiniz bir yemeği menünüze dahil edebilirsiniz. Hindi etli ve kestaneli bir pilav ya da hindi graten gibi bir yemeği yılbaşı sofranızda sunabilirsiniz.






3. Gösterişten ve Yeni Lezzetlerden Korkmayın

Yılbaşı gecesi yeni bir yılın, yeni başlangıçların kutlandığı özel bir gündür. Bu sebeple yılbaşı sofrası da yenilikleri denemek için uygun bir yerdir. Eğer merak ettiğiniz lezzetler, denemek istediğinizi iddialı tarifler varsa, onları bu özel gecede değerlendirebilir, sevdiklerinize unutulmaz bir ziyafet yaşatabilirsiniz.








4. Menünüz Zengin Olsun

Yılbaşı yemekleri uzun sürede tüketilir, yılbaşı masasında diğer yemeklere oranla daha uzun saatler boyunca oturulur, menünüzü tasarlarken bunu göz önünde bulundurmalısınız. Misafirlerinize az sayıda büyük porsiyonlar sunmak yerine, küçük porsiyonlar servis edilen farklı lezzetler hazırlayın. Böylece davetlilerin kısa sürede tıkanmasını engeller, yılbaşı yemeği keyfini uzatırsınız.







5. Tatlıyı Küçümsemeyin

Unutulmayan sofraların, en büyük ziyafetlerin ana yemekler kadar tatlılarla da nam saldığını unutmayın. Yemeğin sonunda servis etmek için birkaç çeşit tatlıyı hazır edin. Tatlılar önceki günden hazırlanabileceği için o gün çok vaktinizi de almayacaklardır. Misafirlerinizi büyülemek için yılbaşı temalı bir pasta, meyveli ya da sütlü bir tatlı hazırlayabilirsiniz.







6. Minik Misafirlerinizi Unutmayın

Yılbaşı sofranızda büyük ihtimalle minik misafirleriniz de olacaktır. Onların da hoşuna gidecek lezzet olarak daha basit ama görünüş olarak yılbaşı ruhunu yansıtan lezzetleri menünüze dahil edebilirsiniz. Yılbaşı renklerinde hazırlanmış bir makarna ve köfte tabağı, yılbaşı ağacı şeklinde kurabiyeler davetinizi onlar için de unutulmaz kılar. Dilerseniz, yemekler dışında eğlenceli ve sevimli dekoratif ögelerle de çocukların gönlünü fethedebilirsiniz.










7. Yemeklerinize Uygun İçecekler Servis Edin

Menünüzdeki lezzetleri uygun içeceklerle eşleştirin. Unutmayın ki en iyi sofralarda içecekler de büyük önem taşır. Herkesin içecek tercihinin farklı olabileceğini göz önünde bulundurun. Coca Cola gibi yediden yetmişe herkesin severek tükettiği içecekleri sofranızdan eksik etmeyin.









8. Süslemeye ve Dekora Önem Verin

Yılbaşı sofrasını diğer yemek davetlerinden farklı kılmak için yemeklerinizin sunumunda, masanızın ve salonunuzun dekorasyonunda yılbaşı temasına yer vermelisiniz. Masanızda altın rengi, yeşil, kırmızı ve beyaz renklerinin hakim olmasını sağlayın. Yemeklerinizin sunumunda da yıldız, ağaç gibi yılbaşını vurgulayan formları tercih edebilirsiniz.

Enfes lezzetlerle donatılmış ve ışıl ışıl sofraları tamamlayan en önemli detay ise kuşkusuz paylaşmanın verdiği haz ve neşe! Siz de sevdiklerinizle oturduğunuz mutlu yılbaşı sofralarında paylaşmanın ve mutluluğun tadını, her yemeğin yanına yakışan Coca Cola ile çıkarın.

İyi seneler!





Mesaj Bırak
İyisiyle kötüsüyle bir dönem daha bittiğine göre artık tatil zamanı! Tatil, çocuklarınızın kaliteli vakit geçirmesi için harika bir fırsat. İşte bu fırsatı değerlendirmek için size harika önerilerilerimiz var. Dilerseniz bir...
Birçoğumuzun kış mevsiminde aklına ilk gelen yemişlerden biri de kestane. İsminin duyulması ile kokusunun hissedilmesi eş zamanlı. Tatlısından yemeğine, haşlamasından kebabına birçok tarifi de bulunmakta. İşte karşınızda kest...
Beslenme; insanın büyüme, gelişme, sağlıklı ve üretken olarak uzun süre yaşaması için gerekli olan besin öğelerini yeterli miktarda alıp vücudunda kullanmasıdır. Bu ögelerin herhangi biri alınmadığında veya gerektiğinden az...
Uçsuz bucaksız zenginliklerle dolu geniş mutfağımızın, en bizden, en vazgeçemediğimiz lezzetlerinden güllacın hikâyesini merak mı ediyorsunuz? Kendisi, ramazan yaklaştıkça görmeye başladığımız, ramazan boyunca saltanatını ...